2012-05-18 13:23:58• hírek • Szatmár.ro

Virágparádét tart a Környezetvédelmi Ügynökség

A zöldövezetek fontosságára hívja fel a figyelmet a szombaton megrendezésre kerülő virágparádé.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett rendezvényre immár negyedik alkalommal kerül sor. A Virágparádé része lesz annak a sokszínű rendezvénynek, melynek keretein belül megünneplik május 22-ét, a Parkok Napját. Egyszersmind ezzel a rendezvénnyel hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontosak a zöldövezetek egy város és az egyén életében.

A rendezvénysorozat szombaton 10.30-kor veszi kezdetét a Kossuth-kertben található Zöld Háznál. Itt gyülekeznek majd a résztvevők, majd 11 órakor kerül sor a fák ezredesének, Kiss Gedeon szobrának a megkoszorúzására. Azt követően veszi kezdetét a parádé: a Kossuth-kerttől induló felvonulás a sugárúton halad majd végig, egészen a Római Katolikus Székesegyházig. A felvonulókat virággal feldíszített kerékpárosok és a 10-es Számú Általános Iskola mazsorettjei kísérik. A zenei aláfestésről a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának fúvószenekara gondoskodik, ők a Florisal Rt. által feldíszített virágos kocsin fognak utazni.

A rendezvény miatt 11 és 12 óra között a Sugárút és a régi városközpont le lesz zárva az autós forgalom elől, 11 és 15 óra között pedig a Székesegyház előtti útszakaszon lehet forgalomkorlátozásra számítani.

A szervezők minden gyermeket és felnőttet nagy szeretettel várnak a rendezvényre - mindenkit, akinek fontosak a zöldövezetek, a csend és a tiszta levegő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: